in ,

Масови изненадващи арести във Варненско. Десетки са арестувани

Стана ясно, че общо 66 души са задържани за срок до 24 часа при специализирана полицейска операция във Варненска област за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, битовата престъпност и опазване на обществения ред, обявяват от полицията.

В рамките на акцията са проверени общо 1920 граждани, 1601 автомобила, издирени са 6 лица. Съставени са 189 акта и глоби по фиш за установяване на административни нарушени.

Контролът бе извършен в различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства. Инспектирани са заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции.

Криминалистите са намерили и иззели над два килограма марихуана, метамфетамин и хероин, немалка сума пари и електронна везна. В хода на извършените претърсвания са открити и множество списъци с имена, лични данни, както и пликове с пари и агитационни материали за предстоящите избори.

По време на операцията са регистрирани 19 престъпления – пет от тях са по чл. 167 от НК (във връзка с политическите права на гражданите) , а 11 са разкрити. Образувани са 16 досъдебни и три бързи производства.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/