in

ГЕРБ/СДС – Варна ще инициира промени в законодателството за децата със специални образователни потребности

Източник: Пресцентър на ГЕРБ-Варна

Кандидати за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна се ангажираха с инициативата за необходимите промени в законодателството по отношение на децата със специални образователни възможности.

В навечерието на Благовещение Павел Христов, Милена Димова , Пенка Петрова и Станислав Йорданов се срещнаха с родители , специалисти и представители на социални институции и фондации по този жизненоважен проблем. Община Варна ще предложи създаването на общ регистър на децата със специални образователни потребности, който да постави началото и на национален регистър за страната, увери Таня Василева, директор на дирекция „Социални дейности”. За необходимите сериозни промени в законодателството ще бъде създадена междуведомствена комисия със специалисти от трите министерства- МОН, МЗ и МТСП . Кандидатите за народни представители увериха, че ще организират срещи с експертите от ГЕРБ/СДС – Деница Сачева, проф.д-р Костадин Ангелов и Красимир Вълчев. На тях ще се обсъди необходимостта от промени в Наредба 11 на МОН за комбинирана изпитна система за децата с увреждания, за равнопоставеност при преминаването в по-горна образователна степен.

Трябва да се приеме Законът за доброволчеството, да се увеличи броят на ресурсните учители за по-добра адаптация на тези деца в масовите училища, да има помагала и учебници за по-достъпен начин за обучение, да се въведе нова длъжност – на трудовия асистент в НКПД. Оказва се, че след управлението на ГЕРБдържавата е прехвърлила изцяло на общините грижите за децата с увреждания, включително и делегираните до сега от нея дейности. Варна е класика в социалната политика , работи по стратегия и програма от години, докато други общини едва сега прохождат, каза Йорданка Ненчева, председател на фондация „Да съхраним жената”.

 

Източник: Пресцентър на ГЕРБ-Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/