in

Последни новини за задържаните български моряци (ВИДЕО)

снимка: кадър NOVA

Капитанът на единия от задържаните наши кораби в Румъния заяви, че екипажът е освободен. Късно снощи една част от моряците пристигна в Бълчик. Днес се очаква и други наши моряци да се завърнат в Родината. 

„Освободиха ни. Една част от екипажа пътува за Балчик. Останалата част ще заминем в неделя и около 12-13 часа ще пристигнем в Балчик. Ще има дела и ако ги спечелим, тогава може би ще пуснат корабите. Но това ще отнеме поне една година”. Това заяви Красимир Петров, капитанът на единия от освободените от Румъния кораби, предаде Нова телевизия.

Припомняме, че екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца беше освободен, след като е приключил разпитът им. Дотук се стигна след като при съвместна акция бяха задържани три български кораба за незаконен улов на акула. Случаят е сложен, защото корабите ни са задържани в общоевропейски води.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/