in

Оказа се, че над 15 са училищата в Бургас, получили заплашителен мейл за бомба

Колаж: "Нова Варна"

По-рано днес ви съобщихме за евакуирани три училища в Бургас, заради сигнали за бомби. Ставаше въпрос за Начално базово училище „Михаил Лъкатник“, Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Васил Априлов“. От ОДМВР-Бургас изпратиха по-подробна информация за случващото се, като вече има данни за над 15 бургаски училища, които са получили заплашителен мейл на електронните си пощи

Голям процент от бургаските училища затвориха вратите си днес в резултат на получено на служебните електронни пощи еднотипно текстово съобщение за поставено самоделно взривно устройство.

Eвакуираха няколко училища в наш морски град заради сигнали за бомби

До момента над 15 са бургаските учебни заведения, които са установили заплашителния мейл в пощите си. Ръководствата им разполагат с две възможности – или да подпишат протокол за поемане на отговорност, като учебните занятия не се прекратяват и продължават с нормален ритъм или да отменят учебния процес за срок от едно денонощие от констатиране на заплахата.

В някои от училищата подобни заплашителни мейли не са установени и към момента учениците и педагогическия персонал не са евакуирани.

Служителите от ОДМВР – Бургас вече извършват обстойни проверки в затворените училища за наличието на съмнителни вещи или предмети. В случай, че такива бъдат открити за обезвреждането им ще се включат служители от спец-екип от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” към МВР.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.