in

Радев с коментар относно бомбените заплахи (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Президентът Румен Радев се изправи пред журналисти, за да отговори на актуални въпроси в момента. Сред темите бе и тази за бомбените заплахи в училищата. Според Радев реална заплаха няма. 

Няма реална заплаха. Това са хибридни заплахи, без реални заплахи. Надявам се органите на реда да вземат всички мерки да има спокойствие за изборите. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Бе подхваната и темата за създаването на редовно правителство у нас.

„Не президентската институция, а политическите партии отдавна излязоха извън нормите на българската Конституция със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителство. Време е да поемат тази отговорност и да съставят редовно правителство. В противен случай, Конституцията ясно казва – президентът е длъжен да назначи служебно правителство, когато партиите не искат, не могат или ги е страх. В момента имаме комбинация от всички тези случаи. Призовавам ги още веднъж да проявят тази отговорност. Не е толкова страшно. Служебното правителство го показа”, каза Радев.

Освен това държавният глава отново каза, че България няма да изпраща оръжие на Украйна.

Относно протестът на зърнопроизводителите, Радев каза: „Поставих много сериозно този въпрос на Съвета на ЕС, пред председателя на ЕС. С лидерите на Полша, Унгария, Чехия, Румъния настояваме за спешно регулиране на този въпрос и получаване на адекватна подкрепа към нашите селскостопански производители”.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.