in

Задържаха пиян шофьор с предишни присъди, карал в насрещното платно по пътя за Бургас

Колаж: "Нова Варна"

Задържаха пиян шофьор, карал в платното за насрещно движение на АМ „Тракия“. Водачът, който е управлявал автомобила под въздействие на алкохол, е изтърпявал 4 присъди, има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Пловдив.

 

Около 8.00 часа в сряда оперативният дежурен в сектор „Пътна полиция“ подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания участък на автомагистрала „Тракия“ за забелязан автомобил, който пътува в аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас. След координация между екипите и незабавна реакция от служители на Зонално жандармерийско управление автомобилът бил спрян в района на пътен възел Цалапица. Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ.

В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на ОДМВР – Пазарджик. С полицейска заповед той е задържан в РУ-Стамболийски и срещу него е започнато разследване.

Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/