in ,

Жена от Варна със спешен призив за помощ: След неправилно лечение, баща й се бори с тежък тумор в бедрото (СНИМКИ+ВИДЕО)

Колаж: Нова Варна

Ивелина е дъщеря на най-страхотния татко и дядо, който след неправилно лечение в България се изправи в битка за живота си. По нейните думи, това е поредното предизвикателство за тяхното семейство през последните месеци, тъй като лятото майка им е била диагностицирана с рак на гърдата. Те се надбягват с времето, тъй като туморът, с който баща й се бори продължава да нараства.

Погрешното лечение в България изгуби твърде ценни не дни, а месеци от живота на татко. Диагнозата му е нискодиферециран лейомиосарком 3-та степен (злокачествен мезенхимен тумор в лявото бедро). Диагностицирането се случи след извършване на т.нар. отворена биопсия. Тази операция се оказа поредната грешка, защото след нея туморът започна да нараства със светкавични темпове. Както се изрази лекарят в Турция – събудили са нещо спящо. До консултация в Турция стигнахме след като лекарят, който извърши биопсията (тук в България), каза че единственото спасение е ампутация от тазобедрената става. И това без да е направил всички необходими изследвания, за да установи има ли метастази в тялото. Защото ако има метастази, ампутацията е безсмислена. За щастие, в Турция бяха на друго мнение.

Снимка: Ивелина Атанасова-Шопова

“Казаха, че ампутацията не е вариант и премахването на крака няма да реши проблема. След като му направиха за 2 дни всички изследвания и след като се установи, че няма метастази, започнахме химиотерапия. Необходими са 2 или 3 курса химиотерапия, 1 курс лъчетерапия и ако тумор се повлияе и започне да се свива след 3 до 4 месеца ще се направи операция за отстраняване на тумора. След операцията ще ни кажат колко курса химиотерапия и лъчетерапия ще е необходимо отново. Положението е изключително сериозно. Опитваме се буквално да надбягаме времето, защото ситиацията не търпи и ден забавяне. “, разказва още тя.

За всичко до момента се справяхме със собствени средства. Предстоящият път обаче е дълъг и няма да се справим сами. Имаме нужда от вашата помощ. Предложението, което имаме включва само курсовете химиотерапия и лъчетерапия. За операцията оферта все още нямаме, ще я получим впоследствие.

Вярвам, че заедно можем да дадем шанс на най-страхотния дядо и татко да се радва на внуците си още дълги години! Благодаря от сърце на всички, които са съпричастни.

Всички, които желаят, могат да подкрепят семейството в тяхната тежка битак по следния начин:

Сметки, по които може да направите дарение:
„Банка ДСК“ АД, BIC STSABGSF
IBAN BG90STSA93000029749631 – BGN
IBAN BG34STSA93000029749669 – EUR
Титуляр: Христо Атанасов Атанасов
ОСНОВАНИЕ: Дарение за Христо Атанасов

Публикувано от Вeлислава Велева