in

Вижте какви са очакваните цени за лятото на чадъри и шезлонги във Варна и други морски курорти

Снимка: Pixabay

Предложените цени за чадъри и шезлонги при новите търгове за отдаване под наем на плажове по Българското Черноморие достигат 50 лева. Това показват първите резултати от избраните фирми и подписани заповеди от министъра на туризма Илин Димитров.

До момента са определени трима наематели от близо 50 търга, като конкурси се провеждат всеки ден. Плажовете се отдават под наем за 5 години, предаде “TravelNews.“

Най-висока наема цена е достигната за плаж в Приморско“ от 251 900 лв. без ДДС на година. Фирмата, която е победител предлага максимална цена за чадър и шезлонг от 50 лв., показва заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лв. без ДДС.

Наемател на морски плаж във Варна с предложена цена от 32 400 лв. без ДДС на година. Собственик на компанията е Иван Кюмюрджийски. Максималната цена за шезлонг и чадър е 30 лв. За плаж в Каварна, предложената максимална цена за шезлонг и чадър е 20 лв.

Министърът на туризма Илин Димитров обяви, че участниците в търговете за плажовете са изключително много. „Годишните цени за наем са се повишили над 7 пъти заради прозрачните процедури“, каза той.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/