in

Рецепта за агнешко, с която ще си оближете пръстите

Кадър: Youtube/Приказна Кухня с Ани

Великден и Гергьовден наближават. По традиция българинът е свикнал да приготвя вкусно агнешко за празниците. Агнешкото е задължително за трапезата на един от най-почитаните наши празници, какъвто е Гергьовден. Ако и Вие сте решили да спазите тази традиция, Ви представяме една рецепта, която със сигурност ще Ви е полезна.

Необходими продукти:

  • месото от едно агнешко бутче
  • 2 яйца 500 гр. пресен спанак (може и замразен) 6 ч.ч. крутони агнешко месо 3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз 1/2 ч.ч. вода
  • 1 глава кромид лук 4-5 с.л. зехтин 5-6 стръка целина
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал 1 ч.л. сух розмарин сол и черен пипер на вкус 3 с.л. пресен босилек

Начин на приготвяне:

Първо запържете лука, чесъна и целината в олио. Задушават се, докато омекнат. В отделна купа смесете разбитите яйца, босилека, черния пипер, спанака и магданоза. Добавете запържените лук, чесън и целина. Накрая изсипете крутоните и настъргания кашкавал. Почистете месото от костите и го разпределете в чиния. Изсипете върху него приготвената смес. Разпределете равномерно и навийте месото на ленти. Оформените рула трябва да се свържат с конец. Завържете го на няколко места.

Остава само да намажете обилно рулата с масло и да ги поръсите с розмарин. Поставете ги в подходящ съд за печене. Добавете около 1 чаена лъжичка вода и поставете във фурната; печете на 170-180 °C за 2 часа. Да ви е сладко!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/