in

Извънредно: Полицията във Варна изнесе информация за спецоперацията. Намерени са списъци с имена и лични данни и наркотици

Кадър: "Нова Варна"

Днес в ОДМВР-Варна се проведе извънреден брифинг, по време на който представиха обобщена информация във връзка с провеждащата се на територията на област Варна мащабна полицейска операция. Данните обяви директорът на областна дирекция на МВР в морската столица – старши комисар Атанас Михов

„От 00:00 ч. днес, по утвърден план от главния секретар на МВР, на територията на Варненска област се провежда специализирана полицейска операция, по линия на наркотични вещества, битова престъпност и купуване на гласове“, обяви директорът на ОДМВР-Варна.

„До момента са проверени 1001 лица, 614 МПС, съставени са 110 актове и фишове. Проверени са 13 пункта за черни и цветни метали, 11 автоморги, 56 търговски обекта, както и 26 заложни къщи и 29 питейни заведения. Образувани са 6 досъдебни производства, като 3 от тях са по чл. 167, ал. 2 от НК“, каза още старши комисар Михов.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в гр. Варна и областта. Намерени са множество списъци с имена и лични данни, пари, примерни форми на изборни бюлетини с попълнени квадратчета за определена партия и преференция, разчети за разходи за деня на изборите, най-вероятно за превоз на гласоподаватели по населени места, брой автомобили и съответните суми пари.

При претърсването още са намерени и наркотични вещества. Количествата и видът им ще бъдат уточнени след изготвяне на експертните справки. Но за това, което е намерено, може да се направи предположение, че се касае за разпространение. В момента операцията продължава.

Има 4 задържани лица за купуване на гласове. Част от тях са криминално проявени.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.