in

Обобщена информация за нарушенията, свързани с изборите. Вижте кoлко са нарушителите във Варна

Снимка: Google Maps

От началото на предизборната кампания до 13,00 часа на 02.04.2023 г. За тези данни ни информираха от пресцентърът на прокуратурата на Република България.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: АП-София – 43; АП-Бургас – 29; АП-Пловдив – 18; АП-Варна – 28; АП-Велико Търново – 15. Привлечени в качеството на обвиняеми са 5 лица.

Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани на интернет-страницата на ПРБ.

Образувани общо 719 преписки и 133 досъдебни производства, за нарушения на политическите права на гражданите  във връзка с предстоящия на 02.04.2023 г. вот за 49-о Народно събрание, сочат справките на прокуратурите от страната.

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/