in

Премиерът Гълъб Донев: Министерството на финансите подготвя проекта за бюджет 2023 г. (ВИДЕО)

Кадър: vbox

Това заяви служебния министър Гълъб Донев. Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно удължения Закон за бюджета, МС трябва да внесе до края на април. В случай ,че в края на април прговоеите за редовно правителство продължават, служебното правителство ще изпълни тази своя отговорност.

“В случай, че към този момент преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност.“ Това заяви премиерът Гълъб Донев при откриването на първото редовно заседание на Министерския съвет след изборите.

Министър-председателят каза още, че след конституирането на новото Народно събрание служебната власт ще представи и редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и икономически проблеми. „Сред тях са и законопроектите, от които зависят реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост”, поясни Донев.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/