in

На 70-годишна възраст почина световно известен китарист, свирил в едни от най-големите хитове на 70-те и 80-те (СНИМКА)

Снимка: Pixabay

На 70-годишна възраст почина дългогодишният китарист на АББА Ласе Веландер. Шведския музикант е свирил в някои от най-големите хитове на групата през 70-те и 80-те години.

Близките на китариста съобщиха, че е страдал от рак. Ласе Веландер започва да работи с легендарната група през далечната 1974 г. Той започва да записва с ABBA – Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson и Anni-Frid Lyngstad – през октомври 1974 г., като участва в техните хитове Intermezzo No.1 и Crazy World.

Китаристът участва в 24 от записите на поп групата и присъства във всичките им осем албума. Той е на турне със звездите и е свирил пред разпродадени тълпи през 1975, 1977, 1979 и 1980 г. Той продължи да работи с други шведски артисти, когато ABBA се разделиха за първи път през 1982 г.

През 2008 г. той е привлечен да работи по Mamma Mia! филмов саундтрак, като във филма участват Мерил Стрийп и Аманда Сейфрид. Tворецът издава свой солов албум през 1981 г. и продуцира и издава още 11 албума през следващите години.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/