in

Какво се случва, когато възрастна жена забравя чанта с крупна сума пари в автобуса?

Снимка: Редакция "Нова Варна"

Вчера преди обяд в Бургаския градски транспорт възрастна жена забравя дамската си чанта, в която има не малка сума пари. Тя веднага сигнализира на диспечерите, но я чака неприятна изненада, когато отива на последната спирка на автобуса, в който се е возила. Ето цялата история.

Вчера около 10:45 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение от 77 годишна жена от бургаския квартал «Черно море» за това, че малко по-рано, слизайки от автобус №12 на спирката до Автогара «Запад», установила, че забравила дамската си чанта на седалката в автобуса. В чантата се намирала сумата от 850 лв.

Пенсионерката се свързала с кондукторката на автобуса, чрез диспечерите на автогарата, като отивайки до последната спирка в к-с «Славейков» получила чантата си, но без паричната сума в нея.

В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на кражбата – това е 79 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал сумата от 550 лева. Останалите 300 лв. бургазлията успял да изхарчи за лични нужди.

Работата по случая продължава.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).