in

Южна Корея: Доста от изтеклите документи на Пентагона са неистински

Снимка: Pixabay

Такава е позицията на президентството на Южна Корея. Припомняме, че свръхсекретни документи изтекоха от Пентагона. Министерството на отбраната на САЩ, от своя страна,  обяви, че работи по установяване на истинността на документите

„Значителна част“ от изтеклите секретните документи на американското разузнаване за Южна Корея са били „фалшифицирани“. Това твърдение излезе днес от канцеларията на южнокорейския президент.

Някои от документите изглежда наистина сочат, че Вашингтон събира разузнавателна информация за своите съюзници, като Израел и Южна Корея.

По време на днешен телефонен разговор министрите на отбраната на САЩ и Южна Корея са достигнали до заключението, че „значителен брой от въпросните документи са фалшифицирани“, се казва в прессъобщение на южнокорейското президентство.

Пентагонът каза, че работи, за да установи дали документите са истински, и добави, че поне един от тях изглежда е бил манипулиран.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/