in

Въвеждат се електронни повиквателни в Русия: Ще има ли нова мобилизация?

Кадър: Youtube/Комсомольская Правда

На днешния ден, на заседанието на парламента в Русия, се очаква да бъдат одобрени законодателни промени. С тях се предвижда цифровизация на военния отчет и изпращане на електронни повиквателни. Дмитрий Песков обаче, увери, че нова мобилизация няма да има

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни промените с необходимостта от усъвършенстване на системата за военен отчет и увери, че в Русия не се планира нова мобилизация.

Законодателните промени бяха одобрени вчера от Държавната дума. Одобряването им и от Съвета на федерацията е въпрос на формална процедура. Окончателно ще влязат в сила, след като бъдат подписани от президента Путин.

Промените предвиждат създаване на онлайн регистър на подлежащите на военен отчет. В регистъра ще се съхраняват личните им данни и подробна информация за тяхното местожителство, месторабота, съдимост, образование и здравословно състояние.

Повиквателните на хартия остават, но се въвеждат и електронни. Те ще бъдат публикувани в личните профили на гражданите в държавния информационен портал „Госуслуги“ и ще се пазят в отделен регистър, съобщава БНР.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/