in

Навални свалил 8 кг за 2 седмици: Адвокатът му не изключва варианта да е отровен

Кадър: Youtube/60 Minutes

За тежкото състояние на Алексей Навални съобщи адвокатът му Вадим Кобзев. Той заяви, че не изключвал възможността Навални всъщност да е отровен с нещо или разболян нарочно. Адвокатът му определи състоянието му като „неизвестна болест, която никой не лекува“

Руският опозиционен политик Алексей Навални отново е сериозно болен, заяви неговият адвокат Вадим Кобзев, цитиран от ДПА.

През изминалия уикенд се е наложило да бъде извикана посред нощ линейка в лагера, където Навални излежава присъдата си, защото опозиционният лидер страдал от силни болки в стомаха, съобщи адвокатът му в Twitter.

„Неизвестна болест, която никой не лекува“, добави Кобзев. Според него 46-годишният Навални е изгубил 8 килограма през последните две седмици, а администрацията на затвора отказва да му предаде медикаментите, които майката на опозиционера изпраща.

Кобзев подчерта, че не изключва Навални да е бил отровен или разболян умишлено и поиска токсикологичен и радиологичен анализ.

„Това може да звучи като глупости и параноя за други, но не и за Навални след „Новичок“, отбеляза адвокатът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/