in

Kaрадайъ: Нито една партия не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно

Кадър: Facebook

Това заяви днес председателят на ДПС от трибуната в парламента по време на откриването на 49-то НС. По неговите думи, днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и цялото ни общество, политици и всички институции, като той подчерта, че обществото е със същото недоверие към всички органи и институции.

“Нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят“, заяви Карадайъ.

„Много политически субекти се занимават повече със своите проблеми, а не с проблемите на хората. Може ли да се направи така, че с това НС да се постигне стабилност в управлението и да се заложи на европейското развитие на страната? Отговорът е категорично да“, каза още председателят на ДПС.

‘Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност в управлението и да заложим на европейското развитие на страната? Категорично да! Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първата си реч пред 49-ото Народно събрание.“ И отправи призив към останалите партии.

“За целта всички участници ясно трябва да изразят готовност за диалог. Без да го превръщат в поредната пиар акция, в безсъдържателно говорене и показност пред камерите. Нужно е честно и отговорно всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага. Сядайки на масата за преговори, диалогът да е за приоритети и политики. Да е за достойното евроатлантическо бъдеще на България, заяви Карадайъ.

“Времето изисква такова препотвърждаване. И то не само на думи. Не е необходимо да заложим на срещи пред камери, трябва начертаване на ясни задачи и план за действие с конкретни срокове. Не рейтингът, а резултатите от действията с положителен ефект върху живота на хората ще бъдат условие за успех,“ категоричен бе той.

След поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и цялото общество, политици и всички институции. Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт: изборният резултат възпроизведе сходна на структурата като предходните четири Парламента. И обществото е с почти същото недоверие към всички органи и институции, объркано от неадекватното поведение на голяма част от политическите субекти. Избирателите, независимо че гласуват за различни политически сили, са обединени отново в тезата, че нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят.

Ние от ДПС приехме предсрочните избори като възможност – за диалог с избирателите, за диалог между политическите партии, за диалог за решаването на проблемите на хората, диалог за бъдещето на страната.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/