in

Германци искат да възродят „Волга“: Каква оферта е направил топ мениджър към Путин?

Кадър: Youtube/TheAutoTop

Австрийският бизнесмен Зигфрид Волф, който е и член на Надзорния съвет на „Порше“, е предложил на руския президент Владимир Путин проект за съживяване на руската автомобилна индустрия

В писмото, което Волф изпратил до Путин през януари, е описан проект за пускането на нови автомобили „Волга“ и „Победа“, съобщава германското издание Der Spiegel.

Престижната медия цитира писмо от 3 страници, с което се е сдобила. Текста гласи, че Волф е предложил на Путин план за използване на заводите на Volkswagen, от които концерна се освобождава, за да възкреси добре познатата и в България “Волга”.

В писмото, което датира от януари, Волф предлага новите автомобили “Волга” да бъдат базирани на модели на Skoda, но „напълно преработени външно“, за да изглеждат като колата, някога минаваща за луксозна руска лимузина.

Според Зигфрид Волф, външният вид на автомобилите трябва да бъде значително променен, като се използват „характерните черти“ на моделите „Волга“ и „Победа“.

Както пише Der Spiegel, наред с други неща, Волф призовава за „възраждане на легендарната руска марка Волга“. Според него всичко това ще постави „основата за по-нататъшното развитие на независима и модерна автомобилна индустрия в Руската федерация“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/