in

Кучетата не си падат по определени миризми и вкусове

Снимка: Pixabay

Има определен списък с миризми, които на практика отблъскват кучетата. Такава миризма например, е цитрусовата. Изглежда, че кучетата всъщност напълно се отвращават от портокали, лимони, грейпфрути или тяхната миризма. Това би могло да е полезно за стопаните на кучета, които искат да възпрат домашните си любимци да дъвчат определени предмети или да припарват към храни, които не трябва.  Просто добавете цитрусов аромат

Има и още няколко аромата, които кучетата не харесват и са считани за домашни репеленти за кучета. Такива са:

Лютите чушки са един от най-разпространените и ефективни репеленти за кучета.

Амоняк – кучетата не харесват особено миризмата на амоняк.

Оцет – това е друга силна миризма, която действа като репелент за кучета.

Мразят ли кучетата миризмата на оцет?

Обонянието на кучето е много различно от човешкото. Оцетът е едно от онези неща, които просто отблъскват кучетата. Има остра миризма, която дори някои от хората не харесват особено, но това е естествена миризма, която вашите кучета определено мразят. Оцетът може да се използва като спрей.

Какви вкусове мразят кучетата?

Кучетата не харесват горчиви и пикантни вкусове. Като възпиращи средства обикновено се използват спрейове с горчива ябълка и подправки или люти спрейове. Рецептите за домашни репеленти за кучета включват чесън, зехтин или бадемово масло. Нещо, което обикновено е много ефективно, е оцетът.

Каква миризма отблъсква кучетата и ще ги откаже от това да маркират територията наоколо?

За да откажете бездомните кучета да маркират територия около къщата ви например, наоколо можете да напръскате със смес – комбинация от оцет и портокали. Друга миризма, по която кучетата не си падат, е ментата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/