in

Благодатният огън вече е в България

Кадър: Youtube/ Телевизия Добрич

Стана ясно, че благодатният огън вече е донесен у нас. Правителственият самолет кацна преди минути от Йерусалим. 

Българската църковна делегация бе водена от Старозагорския митрополит Киприан. Духовниците присъстваха на богослужението в храма „Възкресение Христово“ в Йерусалим, където над гроба на Иисус Христос всяка година от небето се спуска Благодатният огън, наричан още Свещен или Небесен, предаде Нова телевизия.

На летището в София, по традиция на Велика събота, чакаха духовници от епархиите в страната, за да вземат частица от Благодатния огън и да го занесат на вечерното богослужение в храмовете за Великден.

От летището Благодатният огън ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София. Към 23:40 ч. фенерът с Благодатния огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата и с литийно шествие ще бъде пренесен в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където се очаква празничното Пасхално богослужение да се води от Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/