in

Aдско ПТП на пътя: Мотоциклетист избяга от мястото на инцидента, спътника му е между живота и смъртта

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Неправоспособен водач, причинил ПТП в гр. Вълчедръм с ранен пътник и напуснал местопроизшествието, е задържан до 24 часа в полицейския арест на РУ Лом. Работа по случая продължава РУ Лом. Вследствие на ПТП-то е нанесена телесна повреда на 50-годишен от гр. Вълчедръм, пътник на мотоциклета.

На 13.04.2023 г. около 20,40 ч. постъпил сигнал за реализирано ПТП в гр. Вълчедръм. При посещение на място служители на пътен контрол при РУ Лом установили, че на ул. „Васил Левски“ с посока на движение към центъра на гр. Вълчедръм, 37-годишен местен неправоспособен водач при управление на мотоциклет „Ямаха Маджести 250“ губи контрол над МПС-то и блъска воден на юзда кон, собственост на 59-годишен местен жител.

Пострадалият е настанен със счупен череп и лицеви кости и хематом в МБАЛ Монтана, с опасност за живота. Водачът на мотоциклета напуснал местопроизшествието и се укрил.

Около 01,00 ч. той е установен в дома му в гр. Вълчедръм и е задържан в арестните помещения на РУ Лом за срок от 24 часа. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква „б“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. На водача са съставени 2 акта по ЗДвП и акт по Кодекса за застраховането.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/