in

Спешен призив към всички варненци: Ани е с болно сърце, семейството и живее в пълна нищета и има нужда от помощ (СНИМКИ)

Семейството на малката Ани живее във Варна. Момиченцето е с болно сърце, а родителите й не смогват да купят дори храна. Ани е слабичка, нежна, отличничка в училище. Въпреки трудностите, които среща в живота си, с детска вяра и чистота се надява на чудо. Битката на Ани и нейното семейство продължава всеки ден и стои а границата между борбата и волята за оцеляване.

“Родена е 2014 г.. малко след раждането, се установява, че има увреждане на единия бъбрек.. и от там следва една непрестанна битка .. с надеждата за утрешния й ден.
Не можах да запомня … не защото не мога.. а защото беше нечовешко да слушаш майка , която разказва за безброй пътите, в които преглед след преглед се е установявало , че сърчицето на Ани е безкрайно болно… трябва да влезе в списък за трансплантация и да й бъде трансплантирано такова, защото нейното не се знае още колко може да понесе… и повярвайте ми… боли нечовешки много … да слушаш.. да виждаш … и тайно да се молиш….просто да има начин да се помогне…“, отправя призив в социалните мрежи  Галена Лакова, която активно взема присърце задачата да помогне на Ани и семейството и в тази тяхна трудна битка.

Тя е едва на 9 години, но вече е видяла доста тегоби и мъка през живота си. Първоначално става ясно, че детето има хидронефроза на левия бъбрек. Ходенето по лекари и тревогите обаче не свършват с тази диагноза. Докторите установяват и болест на сърцето, заради която момичето се нуждае от трансплантация. Семейството на Ани не може да покрива елементарните си битови нужди. Двамата родители са инвалиди, майката е с епилепсия и са безработни. Разчитат само на социални помощи, които са крайно недостатъчни, за да живеят поне поносимо.

С мисията да помогне на семейството се заема Галена Лакова. Повече от година тя се занимава активно с милосърдна дейност, организирайки различни кампании и събития. За да събере средства за малката Ани, на 21 април от 18:30 часа Галена ще проведе благотворителна аеробна тренировка в център „Ян Палах“. Всички желаещи могат да присъстват. Хората, които не искат да спортуват, могат просто да оставят пари за тренировката, без да се включват в нея. Събраните средства ще бъдат дарени за семейството на Ани.

“Обръщам се към вас , Мили хора.. за една година помогнахме на близо 500 човека.. вярвам, че можем и сега… защото едно Прекрасно дете … има нужда от нашата помощ!
Моля всеки един от вас, който иска да се включи … семейството има нужда от Ел.уреди( бойлер, готварска печка, пералня)… нека го направи.. защото не случайно много пъти съм казвала… ЕДИН.. Е .. НИЕ… и знам, че всичко се прави от ХОРА.. за ХОРА..
Нека дадем шанса на Ани… за едно по- добро утре …Тук е и мястото да обърна внимание на това , че снимките на детето са направени с разрешението на мама Ники… която за жалост и тя е със заболяване .. Епилепсия… и въпреки всичко , ме посрещна с огромната усмивка и чистото сърце .. което носи!

Публикувано от Вeлислава Велева