in

В небето над Аляска се появи мистериозна спирала: Какво е обяснението? (СНИМКИ)

Кадър: Youtube/Alaska's News Source

Интересна и мистериозна гледка се разкри наскоро в небето над Аляска – спирала в бледосин цвят. На фона на Северното сияние, гледката бе пленяваща. Някои споделиха мнение, че това може да е НЛО или пък дори портал към друго измерение, но обяснението, за щастие или за нещастие, всъщност е далеч по-просто

Миналия уикенд наблюдателите на звезди в Аляска станаха свидетели на необичайна гледка – мистериозна бледосиня спирала, която се появи в нощното небе, съобщава Daily Mail.

Странната спирала се появила на фона на Северното сияние – ярки зелени ивици.

Но въпреки външния вид, наподобяващ някакъв вид НЛО или портал към друго измерение, мистериозната спирала има много по-обикновено обяснение.

Това е просто излишно гориво, което е освободено от ракета на SpaceX, изстреляна от Калифорния около три часа преди появата на спиралата.

Подобни явления се случиха над Хавай през януари и Нова Зеландия миналото лято, благодарение на космическите амбиции на Илон Мъск.

Понякога ракетите имат гориво, което трябва да бъде изхвърлено, казва космическият физик д-р Дон Хамптън, научен сътрудник в Геофизичния институт на Феърбанкс към университета на Аляска.

„Когато правят това на голяма надморска височина, това гориво се превръща в лед“, каза той.

Ракетата Falcon 9 на SpaceX излетя от базата на космическите сили Ванденберг в Калифорния в петък вечерта.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/