in

Последна информация за улицата във Варна, на която зейна дупка заради голямата ВиК авария: Какво следва?

Снимка: "Нова Варна"

По последни данни ул. „Петър Скорчев“, която пострада най-сериозно от случилата се ВиК авария вчера, е почистена, като са отстранени парчетата пропаднала пътна настилка. Очаква се до края на работната седмица да се премахне компрометираната тръба и да се постави нова на нейно място

Екипите на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД работят активно по отстраняването на аварията на ул. „Петър Скорчев“, която възникна малко след 20 часа снощи и предизвика пропадане на част от уличното платно. Водоподаването към засегнатите абонати е възстановено по алтернативно трасе.

След голямата ВиК авария във Варна: Ето как изглеждат в момента някои от пътищата (СНИМКИ от последните минути)

Изкопът е почистен, отстранени са парчетата пътна настилка. На мястото на аварията са доставени всички необходими материали и техника за ремонта. До края на работната седмица ще бъде премахната компрометираната тръба и ще бъде поставена новата с новите връзки.

Преди да бъде възстановена пътната инфраструктура ще бъдат направени изпитания на ремонтирания участък.

При превключване на водоподаването през възстановената тръба ще бъдат направени лабораторни изследвания за качеството на водата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.