in

Депутатите решиха: Ще си почиват заради Рамазан Байрам. Следващото пленарно заседание е в сряда

Снимка: "Нова Варна"

Това решение беше взето със 159 гласа „за”, 41 – „против” и 20 „въздържал се”. Предложението бе дадено то страна на ДПС. Въпреки възникнал спор, депутатите все пак решиха да почиват заради началото на мюсюлманския празник Рамазан Байрам.

Религиозните празници са неработни дни за членовете на съответните вероизповедания, аргументира предложението Йордан Цонев от ДПС.

Имаше търкания с „Възраждане“, тай като представители на партията възразиха срещу това петък да е неработен ден за цялото Народно събрание. От „Възраждане“ изтъкнаха, че вчера НС е отменило великденската си ваканция, а днес приема да не работи в петък заради друг празник.

След като народните представители решиха утре парламентът да не заседава, председателят на НС Росен Желязков насрочи следващото пленарно заседание за сряда (26 април).

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.