in

Правителството в Гърция с прекрасни новини за бащите на новородените

Снимка: Pixabay

Гръцкото правителство прие промени в трудовото законодателство, които позволяват платен отпуск за бащите на новородени деца. Докато родителят е в отпуск по семейни причини, се забранява уволнение или преместване на друго работно място.

Бащата на всяко новородено дете има право в рамките на два месеца от раждането да ползва 14 дни платен отпуск в помощ на семейството. В рамките на една година бащите на деца до 12 годишна възраст също могат да ползват отпуск за отглеждане на детето, но им се заплаща минимална работна заплата.

Министерството на труда прие също задължителен отпуск един ден за гинекологични прегледи за всички работещи жени в страната. До сега това беше валидно само за заетите в държавния сектор. Правителството в края на мандата изпълнява свои обещания в интерес на младите семейства, подчерта в изявление министърът на труда Костис Хадзидакис.

Опозиционните партии съобщиха, че подкрепят всички промени за младите семейства, но промените са „предизборна“ агитация на консерваторите преди вота на 21-ви май.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/