in

В наш североизточен град хванаха опасен турски гражданин, издирван за убийство

Снимка: МВР

Полицията в Шумен установи и задържа турски гражданин, който е издирван за тежко криминално престъпление на територията на Република Турция. Това съобщиха от ОДМВР-Шумен за медия „Нова Варна“. Пред полицията, мъжът е представил неистински лични документи

При планирана полицейска операция в ранните следобедни часове вчера за проверка на ул. “Добруджа“ бил спрян от криминалисти от областната дирекция.

Мъжът представил документи за самоличност, издадени в Република Словения. Изготвена е графическа експертиза, според която ползваните документи са неистински. Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП-Шумен, действията по разследването са продължили под негов надзор.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

От Апелативен съд – Варна допълниха, че става въпрос за 38-годишен турски гражданин, издирван в родината си за предумишлено убийство, както и за производство и разпространение на наркотични и психотропни вещества.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Шумен. Предстои да бъде внесено в съда искане за „задържане под стража“ на Г.В.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.