in

Във Варна ще се проведе за първи път световна изложба на котки, представяща едни от най-редките видове (ПРОГРАМА)

Над 22 породи котки ще участват в първата за България Световна изложба на котки, която ще се проведе на 22 и 23 април в Двореца на културата и спорта във Варна. Ще бъдат представени едни от най-редките видове котки.

За първи път у нас ще бъде представена породата менует дългокосместа, които се отличават с по-къси лапи. Още две редки породи ще бъдат представени в България за първи път – бирманска и савана. В България след големия интерес към британските породи, в момента много търсени са шотландските клепоухи, мейн кун, както и бенгалските породи.

Програма на изложбата:

Увлекателно представяне на участниците;

Представяне на редки и екзотични породи котки;

Многобройни рингове и шоута;

Конкурс за красота на котки „Мистър Котка и Мис Котка“;

Голяма селекция и шоу – представяне на котенца от малки породи до брутални гиганти от котешкия свят.

Празнична развлекателна програма за зрителите;

Задълбочена екскурзия в породите котки от водещите световни развъдчици;

Прекрасна възможност да намерите ваше пухкаво съкровище!

По време на ринговете и изложенията за породи посетителите ще могат да се запознаят с котки от редки породи и признати звезди от света на котките, да научат много интересни факти за котките. На изложбата всеки ще има възможност да общува с професионални развъдници и да се запознае с породата котки, която харесва.

В изложението ще участват и представители на различни фирми, произвеждащи котешки храни и различни продукти за котки. Можете да закупите техните продукти на специални цени за изложители и посетители на  изложението.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/