in

Учени: Котките са от голяма полза за мъжете

Снимка: Pixabay

Всеки един домашен любимец внася малко повече любов в дома на човек. Много хора дори твърдят, че не могат да живеят без домашен любимец в къщата. Оказва се, че това важи в особено голяма степен за силния пол.

Според учени, оказва се, че е по-добре мъжете да имат домашен любимец и то не какъв да е, а котка, съобщава Здравето.

Според учените котките са от голяма полза за мъжете. В хода на проучване се оказало, че тези животни могат да лекуват различни заболявания. Факт е, че котките са отлично средство за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркти и инсулти.

Котките, като домашни любимци, носят най-голяма полза за мъжете, които имат проблеми със сърцето. Според биолози от Съединените щати, домашната котка намалява риска от инфаркт и инсулт при мъжете с 20%. Това беше потвърдено от експеримент, в който са участвали 10 хиляди мъже и жени на възраст 40-80 години.

Учените са наблюдавали участниците в експеримента в продължение на няколко години. Оказало се, че 70% от мъжете, които са живели до 85 години, имали котка като домашен любимец.

Биолозите обясняват това с „положителните емоции“, които предизвикват домашните котки у техните собственици.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/