in

Песков категоричен: Заяви до какви световни промени ще доведат санкциите срещу Русия

Снимка: Twitter/@ peyamakurd

От Кремъл заявиха, че следят информацията за възможна цялостна забрана на износа за Русия от западните страни и че подобни нови санкции ще навредят на световната икономика. Повод за неговите коментари даде японската информационна агенция Киодо, която по-рано съобщи, че страните от Г-7 обмислят почти пълна забрана на износа за Русия.

„Ние внимателно следим това, наясно сме, че и САЩ, и ЕС активно обмислят нови санкции. Вярваме, че както настоящите санкции срещу Руската федерация, така и новите допълнителни стъпки, които САЩ и ЕС може би обмислят сега, ще ударят световната икономика. Следователно това може да доведе до увеличаване на тенденцията към световна икономическа криза“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщава Ройтерс.

В четвъртък Bloomberg също излезе с информация, че Съединените щати и съюзниците на Украйна обмислят „пълна забрана на повечето износ за Русия“. В информацията на агенцията се посочва, че служители от страните от Г-7 обсъждат идеята преди срещата на върха в Япония следващия месец.

“Не трябва да забравяме, че никоя страна в света не е била изправена като нас пред такъв обем санкции. Затова ние се адаптираме, развиваме, правим дългосрочни планове, но и отчитаме опасностите, които се крият зад мислите на нашите опоненти“, посочи още той.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Вeлислава Велева