in

С какви темперарури ще изпратим април

Снимка: Pixabay

През новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В понеделник с южен вятър, слаб до умерен, ще се затопли още малко и в повече райони дневните температури ще достигнат около 20°. В следобедните часове и до полунощ на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Във вторник валежите ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества.

Ще има и гръмотевици. През следващите дни със северозападен вятър температурите ще се понижават. В сряда и четвъртък валежи ще има на много места в страната, повече като количество в Централна и Източна България, през първия ден и с гръмотевици. Доста хладно за края на април, с дневни температури предимно между 12° и 17°. В петък валежите ще намалеят като обхват и интензивност, ще са на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/