in

По Черноморието: Зачестиха кражбите – ето какви са случаите

Снимка: Pixabay

Само за седмица служителите на МВР-Бургас са разкрили и задържали извършителите на няколко кражби. Най-често е посягано на мобилни телефони, както и на парични средства. Ето какви са случаите.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Айтос е разкрита кражбата на сумата от 600 лв., извършена от якето на 25 годишна жена, оставено в купето на таксиметров автомобил «Тойота», с бургаска регистрация, паркиран пред ресторант «Славеите» в Айтос. Престъплението е осъществено за времето от 22.30 ч. до 23.00 ч. на 24.03.2023 г.

Установен е извършителят на деянието – това е 22 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас е разкрита и кражбата на мобилен телефон на стойност 1 500 лв., осъществена около 23.30 ч. на 19.04.2023 г. от лек автомобил «Рено Мастърс», със софийска регистрация, паркиран пред бл. 132 в ж.к. «Меден Рудник». Установен е извършителят на деянието – това е 19 годишен криминално проявен и осъждан мъж от бургаския квартал «Победа», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон.

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Служители от Пето Районно управление – Бургас пък установили извършителя на кражбата на сумата от 1 100 лв. и мобилен телефон, осъществена на 18.04.2023 г. от частен дом в кв. «Рудник», обитаван от 63 годишна бургазлийка. Това е 18 годишен бургазлия от кв. «Рудник», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Следете медия „Нова Варна“ за още актуални новини.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).