in

Млад мъж с чудесна инициатива: чисти с приятели от боклуци река Девненска. Има нужда от помощ (СНИМКИ)

Снимка: Facebook /Г.Н.

От медия „Нова Варна“ се свързахме с Георги Николов – млад мъж, служител на МВР, чието хоби е подводен риболов. Той, заедно със свой приятел, се е заел да изчисти от огромно количество натрупани боклуци река Девненска.

Снимка: Facebook /Г.Н.

Вчера, само за три часа, двамата млади мъже са събрали осем 160-литрови чувала с боклук. Едното момче е чистило във водата, а другото – на брега. Според публикацията във Фейсбук на Георги Николов, „има още около 20-30 чувала с боклуци в реката.“

„Имаме нужда от помощ да спасим реката.“, призовава Николов в своята публикация.

Снимка: Facebook /Г.Н.

Той се е натъкнал на неприятната находка в река Девненска при обходи и излети, докато ловил риба. Заедно със свой приятел решава да почисти реката по време на размножителния период на рибите, когато има забрана за риболов.

Снимка: Facebook /Г.Н.

Георги Николов се е свързал с отдел „Екология“ на Община Девня, от където са му обещали да му съдействат с предоставянето на камион, който да извози всичкия събран боклук. За да се напълни камионът обаче са му нужни още желаещи да се включат в благородната му екологична инициатива.

Всеки, който желае, между 7 и 8-и май тази година да се включи в почистването на река Девненска, може да се свърже с Георги Николов на лични съобщения във Фейсбук.

Ето цялата публикация на будния гражданин в социалната мрежа:

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).