in

Брутално убийство в Добрич: Племенник пребива до смърт с пръчка възрастния си вуйчо под въздействието на наркотици и алкохол

Koлаж: Нова Варна

36-годишният И.Д. от Добрич бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града и ще отговаря за извършено от него убийство на близък роднина, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост.

62-годишният мъж – жертвата на тежкото престъпление, живеел в дома на своя племенник, в самостоятелна стая със собствен вход. Той бил безработен, но за него полагали грижи сестрите му и други роднини.

На 21 октомври 2021 година в стаята на пострадалия се събрали да пият той и неговия племенник. Освен употребения алкохол, обвиняемият И.Д. и неговия вуйчо пушили марихуана. В резултат от количеството изпит алкохол, между тях възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата. Ударите с ръце и крака били последвани от множество удари с дървена пръчка и други предмети. 62-годишният мъж изпаднал в безпомощно състояние и останал да лежи на пода. Няколко часа по-късно И.Д. напуснал стаята на вуйчо си. На следващия ден, жертвата бил намерен от свои близки починал.

След незабавно предприетите действия по разследване на случая под надзора на Окръжна прокуратура – Добрич, станало ясно, че извършител на убийството е именно племенникът на жертвата. Той бил издирен и задържан. Привлечен бил към наказателна отговорност.

Предстои Окръжен съд – Добрич да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен 36-годишният обвиняем може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).