in

Абсурд: Таван се срути върху главите на семейства, а сградата била построена преди година за 3 млн. лв. (ВИДЕО)

Кадри: Шумен Онлайн

Куриозен инцидент се случи в социален жилищен комплекс в Шумен. Семейства, които са настанени там се оплакаха от това, че таваните на апартаментите буквално се срутили отгоре им. Потърпевшите заснели кадри на случилото се – големи парчета мазилка откъртили се от таваните в сградата.

Претърпелите инцидента са в шок от случилото се и не могат да си обяснят как е възможно, тъй като сградата за социални нужди е построена съвсем скоро – преди около година и половина. Тя е на стойност близо 3 млн. лв.

„Чух изпукване. Видях, че таванът рухва и със страх станах, за да спася малкия си син. Секунди, след като взех детето, целият таван падна. Леглото му беше изцяло затрупано от мазилка”, разказа Гюлнур Исуфова в ефира на Нова телевизия.

Децата ѝ са с повърхностни наранявания след инцидента. „Имат синини, нямат сериозни рани”, коментира разтревожената майка.

Тя и децата ѝ са преместени в друг апартамент в същата сграда. „Таванът и там рухна върху другите ми деца. Сега пак съм в стария си апартамент. Не се чувствам в безопасност, очите ми постоянно са в тавана. Страхът остана”, каза още Исуфова.

От Община Шумен беше назначена комисия, която да извърши проверка. След инспекцията е установено, че около 30% от апартаментите имат проблеми. Проба от мазилката ще бъде изследвана в лаборатория за нейните качества.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/