in

Лекар посочи кое кафе е най-полезно за сърцето

Снимка: Pixabay

Кардиологът д-р Анна Кореневич е на мнение, че кафето е полезно дори за хората, които са претърпели инфаркт на миокарда. Тя посочи кое всъщност е най-полезното кафе за сърцето.

Лекарят споделя, че пиенето на кафе не вреди на сърцето и кръвоносните съдове, „ако човек го консумира умерено“. Също така навикът да се пие чаша ароматна ободряваща напитка сутрин има положителен ефект върху мозъка. Всичко това се дължи на положителните промени, които настъпва в съдовете под въздействието на компонентите на кафето, съобщава сайтът Актуално.

Д-р Анна Кореневич споделя, че кофеинът подобрява микроциркулацията. Неговата консумация води до намаляване на нивото на възпаление в тялото, което е главен виновник за атеросклерозата. „Напитката стимулира мозъчната дейност, което е особено ценно сутрин“, споделя още д-р Анна Кореневич.

Според д-р Кореневич най-полезното кафе за сърцето и кръвоносните съдове е черното кафе, в което няма нито захар, нито мляко.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/