in

Министерски съвет ще обсъжда днес и производството на водород в България

Колаж: "Нова Варна"

Министерски съвет днес ще проведе редовно заседание с богат дневен ред от 18 точки. Сред разглежданите въпроси ще бъде и Проект за решение за приемане на национална пътна карта за подобряване на условията и за разгръщане на потенциала за развитие на водородните технологии и механизмите за производство и доставка на водород.

Този проект е предложен от Министъра на иновациите и растежа – Пулев.

Сред другите решения, които ще взема Служебният кабинет днес, се открояват: Проект за решение за даване на съгласие за продажба на обособена част от лечебно заведение – недвижим имот, собственост на „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ПНЕВМОФТИЗИЯТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ „СВЕТА ПЕТКА БЪЛГАРСКА“ ЕООД – ВЕЛИНГРАД.

Това проекторешение е внесено от служебния министър на здравеопазването.

Освен това Министерски съвет ще решава съдбата и на няколко концесионни договори за експлоатацията на подземни богатства – мрамори, доломити, варовикови скали и други строителни материали.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).