in

Ще бъде отхвърлен бюджетът на служебния кабинет: Каква е целта?

Снимка: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще търсят възможност бюджетът да е с 3% дефицит, а не с 6,4% Съпредседателят на ПП Асен Василев увери, че в бюджета за 2023 г. няма да се пипат социални разходи, заплати и данъци.

„ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще обсъждат възможностите да бъде приет бюджет с дефицит от 3%“. Това ще стане след като от финансовото министерство предоставят детайлна информация за приходната и разходната части на бюджета“. Това обяви съпредседателят на ПП Асен Василев след среща с ГЕРБ-СДС и финансовия министър Росица Велкова.

„Чисто технологично това най-вероятно ще се случи, като на първо четене бъде отхвърлен този бюджет с 6,4% дефицит, след което да бъде коригиран от МФ и да влезе с 3% дефицит със заложени конкретни политики, които парламентът би приел. Едната промяна е по ПВУ, дивидентите, участие по издръжките на различните ведомства, капиталови разходи“, обясни Василев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.