in

Пияни шофьори вилняха по пътищата през празничните дни – ето какво отчетоха дрегерите на КАТ

Снимка: Pixabay

За множество случаи на солидно почерпени шофьори, седнали зад волана през празничните дни, съобщават от ОДМВР –  Бургас. Нарушителите са мъже на различни възрасти.

Вчера около 22.25 ч. в района на минно селище «Върли бряг» служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 63 годишен бургазлия, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,63 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

За втори случай на седнал зад волана пил съобщават от полицията. В събота около 23.20 ч. в с. Горица в района на ул. «Пирин» №17, 21 годишен мъж от с. Горица, управлявайки лек автомобил «Фиат Стило», с бургаска регистрация с несъобразена с пътните условия скорост, катастрофира самостоятелно, блъскайки се в ел. стълб. Констатирано е, че в автомобила пътували още двама мъже и една 20 годишна жена, която с леки наранявания, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1.78 промила и задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

За друг случай от вчера на дързък водач на МПС, отказал да даде проба за алкохол и наркотици съобщиха за медия „Нова Варна“ от бургаската полиция. Около 21.20 ч. вчера на пътя Айтос – с. Карагеоргиево, поради неспазване на странично разстоение при разминаване, л.а. «Сузуки Гранд Витара», с великотърновска регистрация, управляван от 37 годишен айтозлия блъска странично л.а. «Мерцедес 200 Д», с бургаска регистрация, управляван от 19 годишна жена от с. Карагиоргиево. От ПТП пострадала водачката на «Мерцедеса», която с болки в областта на гръдния кош, без опасност за живота, е настанена за лечение в болница «Сърце и мозък». Водачът на лекия автомобил «Сузуки» отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и да даде кръв за химичен анализ. Работата по случая продължава.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).