in

Идея за разходка по Черноморието днес: Каварна вдига грандиозен празник

Днес в Каварна рано сутринта камбанен звън от храм „Свети Георги“ привлече миряните за празничната литургия, изнесена от отец Методий, и която  носи духа и вяра ни за по-добър живот.

Храмът в центъра на морския град носи името на Св.Георги вече 188 години и е свидетел на героични исторически събития, и е закрилник на свободата ни днес. На централния площад и главната улица вече са разположени павильони и сергии на търговци дошли от близо и далеч. Това предаде за медия „Нова Варна“ Керанка Далакманска.

И тази година за трети път на празника на морския град гостува „ Вкусът на Добруджа“, гр. Добрич, с производители на мляко и млечни продукти, сирена, мед, класически и плодови вина, деликатеси, сладкарски изделия. И както на всеки Гергьовден и на този не липсват гондоли, люлки, игри ,шекерени пръчици и захарен памук. На сладка раздумка ще се срещнат роднини,близки и приятели на където има скара и бира. За всеки има по – нещо.
Празничната програма организирана от община Каварна, започва в 10,30 часа и тя ще бъде открита от кметът Елена Балтаджиева, която ще нарече: „като наследници на завещаното, да величаем свободата, духа и и честта си и да празнуваме с енергията на хора, полезни с делата си.“ А към имениците от Каварна и общината : „ да са честити всички с името на светеца Георги, да бъдат здрави, вдъхновени и добротворни. Да бъдат Победоносци!“
На сцената на площад „Защитата на Каварна“ще се редуват фолклорни състави : Детска фолклорна танцова школа „Орисия“, Форлклорен танцов състав „ Бизоне“ при НЧ“Съгласие 1890“, Детски народен хор „ Шарено коланче“. Ще се извисят и народните български песни изпяти от любимката на публиката Славка Калчева. .

Вечерният концерт започва в 20.00 часа и в него участие взима добруджанецът Миро, който за първи път стъпва на каварненска сцена. Общината е подготвила и празнична заря около 21,30 часа.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/