in

9 май – Денят на Европа. В Русия традиционно отбелязват Деня на победата, но при засилени мерки за сигурност и в 20 града по-малко

Кадър: Нова

Мерките за сигурност са изключително засилени, заради днешните празненства в Русия по случай Деня на победата над хитлеро-фашизма. Русия е страната дала най-много жертви във Втората световна война, затова там днешният ден е на особена почит и всяка година се отбелязва с парад, на който се демонстрира военната сила на страната.

В Русия са затегнати мерките за сигурност, заради честванията на победата през Втората световна война. В най-големите градове е забранено използването на дронове, джетове и услуги за споделяне на автомобили.

За първи път от години в над 20 руски града са отменени военните паради за 9 май. В Москва парад все пак ще има, като Владимир Путин ще произнесе реч. Официални гости ще бъдат президентите на Таджикистан, Киргизстан, Казахстан и Армения.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/