in

Лекар посочи най-полезният зеленчук за възрастните хора, който трябва да ядат всеки ден за крепко здраве

Снимка: Pixabay

Редовното ядене на пресни плодове и зеленчуци е ефикасно средство за превенция срещу различни заболявания и белезите, които носи старостта със себе си.

Според диетолога д-р Марина Сорокина има един зеленчук, който може да помогне на по-възрастните хора да нормализират кръвното налягане и да намалят до минимум рисковете от обострянето на хронични заболявания.

„Съветвам всички пенсионери да ядат червен пипер всеки ден. Съдържа каротеноиди, диетични фибри и различни минерали, включително калий и магнезий. Те от своя страна са добри за профилактика на сърдечно-съдови заболявания. Каротеноидите изпълняват и функцията на антиоксиданти“, подчертава лекарят.

Д-р Марина Сорокина уточнява, че този зеленчук ще помогне при решаването на много медицински проблеми. Например, ще намали до нула шансовете за обостряне на чернодробни и бъбречни заболявания, подагра и диабет.

„Колкото по-възрастен става човек, толкова по-взискателен трябва да бъде към храната. Необходимо е да се ядат повече пресни и печени зеленчуци, риба, плодове, млечни продукти. Но първо е важно да се консултирате с вашия лекар, тъй като някои продукти могат да предизвикат алергична реакция или неутрализират ефекта от приема на определени лекарства“, подчертава лекарят.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/