in

Консумирайте тази напитка и този плод и ще можете да заспите бързо-бързо вечерта

Кадър: Youtube/Sleep Is The Foundation

Безсънието е проблем, с който се срещат много хора по цял свят, като причините могат да са най-различни.

Всеки човек си има своя собствена „рецепта“ за по-бързо заспиване, която обаче невинаги работи. Има един метод за бързо заспиване, който може да помогне както на деца, така и на възрастни, споделя гастроентерологът Юлия Чуева, като посочи коя е най-добрата напитка, която може да послужи като ключ към здрав сън, както и нейният заместител, в случай на алергия

Експертът обяснява „магическата сила“ на млякото с факта, че то съдържа полезно вещество – триптофан. Той е предшественик на мелатонина, който спомага за по-бързото заспиване и по-добър сън.

Как да замените млякото, ако сте алергични към лактоза?

В днешно време много възрастни са диагностицирани с алергия към лактоза. Следователно мляко не е подходяща напитка за тях. Д-р Юлия Чуева препоръчва то да замени с други храни, богати на триптофан. Например, банани. Те са много питателни, добре се възприемат от храносмилателния тракт и задоволяват глада (често срещано явление вечер, съобщава Актуално.

Бананите съдържат големи количества магнезий и калий. Консумацията им гарантира укрепване на сърдечния мускул и нервната система. В допълнение, лекарят препоръчва да се обърне внимание на добавките, които съдържат магнезий.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/