in

Сарафов: Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров от длъжността му

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Това обяви зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов, по адрес на Ясен Тодоров, който в момента заема длъжност на зам.-директор на Националната следствена служба

„Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена служба. Медийните му изяви са лични, те не се съгласувани с мен или с НСлС“, каза зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред БНР.

По думите му съгласно НПК информация по конкретния казус с опита за покушение срещу главния прокурор може да изнася само наблюдаващият прокурор по делото или длъжностни лица, за които той даде разрешение.

„Не може върху темата – дали семейството на Иван Гешев е било с него в колата при инцидент, да се изгражда истерия. Това не е централна тема. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е важен. Чест на пагона е да бъдеш морален, етичен, коректен, но това не означава, че се погазват правни норми“, допълни още Сарафов.

Пред БНР Борислав Сарафов поясни, че в неговото свободно изразено мнение има критики, които няма да се поколебае да каже и на главния прокурор Иван Гешев.

„Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места“, поясни зам-главният прокурор.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/