in

Кое е най-доброто време за пиене на кафе и кое – най-неподходящото?

Снимка: Pixabay

Повечето хора предпочитат да пият кафето си сутрин рано.

Други пък прибягват до ободряващата напитка и вечер. Каквито и да са предпочитанията Ви, е добре да спазвате някои правила, за да не се стигне до риск за здравето Ви. Според диетолог е неподходящо да се пие кафе шест часа преди лягане

„Кафето, изпито в неподходящо време, повишава тревожността и намалява качеството на съня“, посочва диетологът Ирина Мансурова.

Тя смята, че най-късното време за пиене на кафе е шест часа преди лягане. Според нея дори ако трябва да работите нощно време, не трябва да пиете кафе по тогава.

Това крие риск от редица здравословни проблеми, по-специално води до развитие на проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, диабет и хроничен стрес, предупреждава диетологът.

Според Ирина Мансурова оптималното време за чаша кафе е 10-12 сутринта и следобед до 17 часа. Не е добре да се пие кафе сутрин на гладно, а най-добре е да не се пият повече от 3 чаши дневно.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/