in

Какво поиска Гешев относно шестимата от ВСС, поискали отстраняването му?

Кадър: Facebook/Novini.bg

Днес обвинител номер 1 Иван Гешев поиска отвод на шестимата от ВСС, поискали отстраняването му от длъжност като главен прокурор на България. Отводът по своята същност представлява отстраняване от разглеждане на съдебно дело или от провеждане на разследване на състава на съда, на негов член, както и на прокурор, следовател, разследващ полицай или вещо лице.

Висшият съдебен съвет обсъжда основателността и допустимостта на предложението за предсрочното освобождаване на главния прокурор на Република България Иван Гешев. Той поиска отвод на членовете на ВСС, предложили неговото отстраняване. И шестимата членове обаче отказаха да си направят самоотводи.

Иван Гешев обясни пред ВСС, че не е правил записа между него и Йордан Стоев от ВСС, в който се говори за неговата оставка, както и дали ще получи гаранции за сигурност, когато си я подаде.

Стоев също отрече да е правил записа. „Записът, който беше представен на пресконференцията на Иван Гешев, е един прах, за да може да се отклони вниманието от настоящата процедура. Аз не съм правил записа“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.