in

Шолц: Възнамерявам отново да разговарям с Путин, когато му дойде времето

Кадър: Youtube/phoenix

Заради войната в Украйна, Германия бе принудена да направи крачка назад, след десетилетията сближаване с Русия, по отношение на дипломация и икономика. Германският канцлер Олаф Шолц бе прекратил временно разговорите с Владимир Путин, но сега заяви, че е готовност да поднови контактите с него, когато му дойде времето

Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че е готов да възобнови контактите си по темата за Украйна с руския президент Владимир Путин, с когото не е разговарял от декември, съобщи Франс прес.

„Последният ми телефонен разговор беше преди известно време. Но възнамерявам отново да разговарям с Путин, когато му дойде времето“, заяви канцлерът в интервю, публикувано от в. Кьолнер Щат Анцайгер“.

Що се отнася до конфликта в Украйна обаче, „Русия трябва да разбере, че не може да става и дума за сключване на някакъв вид студен мир, при който сегашната фронтова линия ще се превърне в новата граница между Русия и Украйна, тъй като това само ще легитимира престъпното начинание на Путин“, подчерта Шолц.

„Напротив, ние трябва да постигнем справедлив мир, а условието за това е изтеглянето на руските войски“ от Украйна след нашествието, започнало през февруари 2022 г., добави той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/