in

При сблъсък на пътнически автобус и трактор, 11 души са ранени край Шумен

Снимка: Pixabay

За неприятния инцидент съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията в Шумен. Двама от ранените са възрастни жени, които са настанени в отделението по ортопедия с фрактури.

Малко след 13:30 часа на вчера е приет сигнал за пътнотранспортно произшествие на път I- 2, между 5-ти и 7-ми километър край Шумен.

По първоначални данни водач на автобус Мерцедес с шуменска регистрация, който изпълнява превоз на пътници по линията Шумен- Новосел застигнал трактор „Ландини“ с прикачен инвентар, и се ударил в него.

11 пътници са откарани за преглед в шуменската болница, 9 са освободени за домашно лечение след преглед, две жени на 72 и 69 години са настанени в отделението по ортопедия с фрактури на раменни кости.

Водачите на мерцедеса, 38-годишен от Ясенково и на трактора- 61-годишен от село Царев брод са тествани за алкохол и наркотични вещества. Пробите им са отрицателни.

Образувано е досъдебно производство.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).