in

Радев, връчвайки папката на Денков: Този мандат вече е дискредитиран (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Румен Радев

Президентът на Република България Румен Радев връчи папката с втория мандат за съставяне на правителство. Той последва Конституцията и връчи мандата на коалиция ПП-ДБ. Папката с мандата взе кандидатът за министър-председател акад. Николай Денков.

„Уважаеми, акад. Денков, искам да изразя своето лично уважение към вас, познавайки ви в качеството на служебен министър и своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията. Аз съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. Аз съм длъжен да връча този проучвателен мандат, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическата система, ви призовавам да преосмислите този мандат, защото той вече е дискредитиран“, заяви президентът Румен Радев, докато връчваше папката.

Той отправи призив към ПП-ДБ да „преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който вече дискредитиран“.

„Мисля, че всички сме единодушни, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и да придвижи напред европейския път на България. Страната ни има нужда от стабилен парламент. Най-спешно е приемането на бюджета. През следващите дни ще водим преговори с другите парламентарни групи, за да успеем да съставим редовно правителство”, каза от своя страна Николай Денков. И увери, че държи на думата си.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.